Rantott sajt

Hozzávalók:
4 személy részére
40 dkg trapista sajt
só, olaj
liszt, 2 v. 3 db tojás, zsemlemorzsa vagy prézli
A rántott sajt elkészítése:
A sajtot felvágom kb. 1 cm vastag darabokra.
Közben előkészítem a panírozáshoz a tányérokat, az elsőbe lisztet, a másodikba 3 db tojást,
a harmadik tányérba a prézlit készítem. A tojásokat felverem és egy kis lisztet szórok bele.
A sajt szeleteket egyenként először a lisztbe, majd a tojásba és végül
a prézlibe alaposan megforgatom. A prézlibe jó alaposan meg kell nyomkodni,
hogy ne válljon le sütéskor. Az előkészített bepanírozott sajtokat kicsit félre teszem.
Addíg egy serpenyőbe bő olajat melegítünk. Amikor már serceg az olaj lassan beleteszem
e bepanírozott sajtszeleteket és fedő alatt lassú tüzön elkezdem sütni, egyik majd másik oldalát.
Ha megsültek a tányérra helyezett szalvétára vagy papírtörlőre kiszedem.
Ezzel elkészült a rántott sajt. Bármilyen köret, krumpli, rizs illik hozzá,
uborka vagy vegyes savanyúság a kiegészítője.