Rántott karfiol

Hozzávalók:
4 személy részére
1 nagy fej vagy 2 kis fej karfiol
pici só, bő olaj
liszt, 2 v. 3 db tojás, zsemlemorzsa


A rántott karfiol elkészítése:
A karfiolt kis rózsáira szétszedem, alaposan megmosom, majd enyhén megsózom és állni hagyom. Közben előkészítem a panírozáshoz a tányérokat, az elsőbe lisztet, a másodikba 2 v. 3 tojást, a harmadikba a prézlit vagy zsemlemorzsát teszem.
A tojásokat felverem és ha a panírozás vége felé úgy tűnik, hogy kevés a tojás, akkor egy kis vízzel hígitom. A karfiol rózsákat egyenként először a lisztbe, majd a tojásba és végül a prézlibe alaposan megforgatom, a prézlit egy kicsit megnyomkodva, hogy ne válljon le sütéskor. Az előkészített bepanírozott karfiolokat rövid időre félre teszem. Addíg egy serpenyőbe bő olajat hevítek. Amikor már serceg az olaj lassan belteszem e bepanírozott karfiolokat és fedő alatt lassú tüzön elkezdem sütni, egyik majd másik oldalát. Ha megsültek a tányérra helyezett szalvétára vagy papírtörlőre kiszedem. Ezzel elkészülta rántott karfiol. Bármilyen köret illik hozzá és majonézzel még különlegesebb tálalni.