Rántott hús

Hozzávalók:
4 személy részére:
általában sertés karaj kb. 1 kg 1,5 kg
só, sütéshez olaj
hagyományos panírozáshoz: kb. 6 evőkanál finom liszt, 3-4 db tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A friss sertéskarajt először alaposan megmosom, majd szeletekre vágom,
ha még nincs felszeletelve és mindkét oldalát kikloffolom,
de úgy, hogy ne legyen túl vékony a szelet.
A fagyasztott húst 3-4 órával előtte vegyük ki a fagyasztóból.
A karajszeletek mindkét oldalát besózom és kb. 20 - 25 percet állni hagyom.
Panírozás előtt a nyers húsokat villával be lehet szúrkálni.
Mély tányérokba teszem a lisztet, a tojásokat - kis vízzel hígítom
- és a prézlit. kb. fél óra eltelte után bepanírozom
a karajszeleteket, először a finom lisztbe forgatom meg, majd a tojásba, végül a prézliben.
Egy mély fedős serpenyőben sok olajat melegítek. A panírozás után 15 percet hagyom állni.
Amikor már jó forró beleteszem a húsokat és lassú tüzön, fedő alatt elkezdem sütni,
a húsok mindkét oldalát fedő alatt sütöm, lassan, hogy jó puha legyen.
Amikor szép pirosak lettek kiszedem,
a zsiradékot leitatom róla és a kész rántott hús bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.